Activiteiten

  Die Haghe organiseert het hele jaar door activiteiten voor haar leden. Deze activiteiten variëren van lezingen, rondleidingen over tentoonstellingen, stadswandelingen langs monumenten, of excursies. Vanzelfsprekend vinden de meeste lezingen en excursies plaats in Den Haag. Een uitzondering is de jaarlijkse zomerexcursie, die traditioneel juist naar een andere stad of streek voert. Leden (en soms ook introducés) kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan onze activiteiten. Bekijk de agenda hieronder voor het actuele aanbod. Twee maal per jaar wordt een algemene ledenvergadering (ALV) gehouden die wordt afgesloten met een lezing over een Haags onderwerp.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deelname aan een activiteit via de volgende wijze:
  1. Aanmelden via het contactformulier
  2. Betaling van uw deelnemersbijdrage op rekeningnummer NL 49 INGB 0000 0717 91  t.n.v. Geschiedkundige Vereniging Die Haghe
  3. Bevestiging van uw deelname volgt per e-mail
  4. Wanneer er geen plaats meer is wordt dat eveneens per e-mail kenbaar gemaakt
  5. Belangrijk! Geen bericht van ons gekregen? Kijk dan voor de zekerheid in uw spamberichten
  6. Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een bericht aan ons bestuurslid Tiemen Brill via het contactformulier
13-12-2022: Bezoek aan het depot van het Haags Historisch Museum

Datum: dinsdag 13 december
Aanvang: 10.00 uur (koffie / thee vanaf 9.45 uur)
Duur: ca. 1 uur
Locatie: Depot Hizkia, Wolga 16, Den Haag (Forepark).
Kosten: geen

Aanmelden: klik hier

NB. De locatie is bereikbaar met OV maar men moet dan wel nog een kilometer lopen. Het is wel de meest handige manier om er te komen. Er is parkeergelegenheid op het terrein van Hizkia, maar die is beperkt. Bekijk of het mogelijk is samen in een auto te komen.
Het Haags Historisch Museum biedt ons als leden van Die Haghe de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het externe depot van het museum. De collectie telt zo’n 11.000 objecten waarvan slechts een klein gedeelte getoond kan worden in het museumgebouw. De overige objecten worden met zorg bewaard in een extern depot van de firma Hizkia op het Forepark. Enkele museummedewerkers leiden u rond. Zij zullen laten zien hoe verschillende typen objecten geconserveerd worden en tonen enkele bijzondere stukken die, bijvoorbeeld vanwege de kwetsbaarheid, niet permanent getoond kunnen worden in het museum. Vanwege de beperkte ruimte in het depot kunnen maximaal 15 personen rondgeleid worden. De bijeenkomst is daarom alleen toegankelijk voor leden van Die Haghe.